Bregmos Konfektyr

Choklad, från då till nu. Del 4.

Bregmos chokladmaskin tempererar choklad


Bregmos dröm

Det började som en idé. Frasen ”jag har en dröm” är ganska laddad. Sedan Martin Luther King presenterade sin dröm, en fantastisk sådan, är slagorden egentligen för starka för att använda i det här sammanhanget. Inte desto mindre var detta, en premiumchoklad, en dröm för Bregmos. En som nu, lagom till Bregmos 20-årsjubileum år 2019, har slagit in.

Låt oss resa tillbaka i tiden. År 2006 befann sig vår grundare och ägare Martin Bregmo i Köln för chokladtillverkaren Patrick Lippens födelsedagsfirande. Här föddes idén om att Bregmos skulle börja tillverka sin egen choklad. Och på den vägen gick det. Resan mot att lansera en egen premiumchoklad började i Köln 2006. Den fick fart 2010 då Bregmos flyttade till Borgstena och installerade sina första chokladmaskiner.

Kunskapen som genererats ur 2 500 års användande av choklad, alla kärlekshistorier, politiska inflytanden och arvet från kolonisationstiden, allt det har vi tagit med oss i framställandet av vår premiumchoklad. Under årens lopp har vi utbildat oss inom chokladutveckling, gjort otaliga studiebesök och idag står vi här – med en chokladtillverkning mästarna i Belgien avundas. Våra chokladrecept som är framtagna tillsammans med några av världens bästa chokolatierer. Vi skänker regelbundet bidrag till hjälporganisationen World Cocoa Foundation, som jobbar för att samhällena som kakaoodlingarna är i byggs upp ekonomiskt och att processen är ekologiskt hållbar. Läs mer om deras viktiga arbete och hur du kan hjälpa dem här!

Vi är stolta över att få presentera produkten av denna resa. 2 500 år gammal historia – förpackad i en enda njutbar pralin. Resultatet blev Bregmos Selected. Slutdestinationen? Du.

Läs från början – till Del 1.